گیمیفیکشن، جادوی شما برای توسعه کسب و کارتان است، از آن غفلت نکنید
۹ آذر ۱۳۹۹ ۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۸:۳۴گیمیفیکشن، جادوی شما برای توسعه کسب و کارتان است، از آن غفلت نکنید
گیمیفیکشن چیست؟
در حیطه توسعه کسب و کار، طراحی و اجرای یک بازی برای مخاطبین، به منظور درگیر کردن آنها با اهداف برند در محل خرید POS (نقاط ی فروش)، در اولین لحظات آشنایی با برند، سایت، شبکههای اجتماعی و یا اپلیکیشن را گیمیفیکشن (Gamification) میگویند. این اهداف میتوانند مبتنی بر معرفی وعده ی برند (Brand Promise) و یا اهداف کوچکتر در کمپین های تبلیغاتی باشند که در جهت بیانیه ی جایگاه یابی برند ارائه می شود.
معمولا در گیمیفیکیشن اهداف برند را در قالب یک هدیه یا جایزه با منافع مخاطبین برند گره میزنند و درجه درگیری (Engagement) با برند را افزایش می دهند. این درگیری میتواند بر اساس اهداف کیفی توسعه کسب و کار و برند، مانند محبوبیت و یا اهداف کمی مانند درصد افزایش فروش یا درصد جذب مخاطب باشد.
در طراحی گیمیفیکیشن باید به نکات زیر توجه کرد:
- بازی باید ساده باشد و به تناسب هوش و دانش مخاطبین طراحی شود.
- هرگونه گیمیفیکشن را به شبکه های اجتماعی بسط دهیم و رد پای مخاطبین (finger print) را در سایت و شبکه های اجتماعی برند ایجاد نماییم.
- هدیه را به گونه ای انتخاب نماییم که برای مخاطبین بسیار جذابیت داشته باشد.
- از طراحان تجربه کاربری متخصص استفاده نماییم و فرایند اجرا ( Road Map) را تا حد امکان شفاف و ساده طراحی نماییم.
- بعد از شروع فعالیت مخاطبین در بازی، سعی کنیم آنها را فعال نگه داریم. تداوم نگهداری افراد در بازی، برند را به اهدافش میرساند و اصطلاحا موضوع را وایرال مینماید.
- طی بازی به کمک ارائه لیست برندگان تا آن لحظه، هیجان و رقابت را بین مخاطبین افزایش دهیم.
- افراد را با ارزش های والا درگیر نماییم، مثلا یکی بخر یکی ببخش ( انسانیت وکرامت) و یا من و بهترین دوستم (اشاره به علاقمندی افراد)
- مقدمات معرفی بازی به دیگران را برای مخاطبین فراهم نمایید (لینک اشتراک و …)